Lucas Sandström, Almtuna Foto: Bildbyrån

Tacklade domare – stängs av resten av säsongen

Publicerad

Almtunas Lucas Sandström knuffade omkull en linjedomare under en match i Allsvenskan.
Först fick han matchstraff – nu stängs han av resten av säsongen av förbundets disciplinnämnd.
– Jag puttar honom inte. Finns ingen chans i världen att jag skulle puttat en domare, säger Lucas Sandström till Aftonbladet.

Det var i matchen mot Karlskrona i helgen som Almtuna-spelaren knuffade omkull en domare i en situation i den andra perioden. Lucas Sandström försökte komma åt en Karlskrona-spelare och kördå då in i domaren med kraft.

– Jag förstår att det ser olyckligt ut från tv-vinkeln. Men jag tycker att det är tydligt att jag inte inte puttar domaren. Det är lite kontakt och han får felskär, sa Sandström efter matchen.

Nu hör det till saken att Sandström varit inblandad i en liknande situation tidigare under säsongen, då han också straffades för våld mot domare. Då fick han tre matchers avstängning. Nu blir det elva matcher, resten av grundserien, eftersom Sandström bestraffats hårdare som”återfallsförbrytare”.

Lucas Sandström toppar också utvisningsligan i Allsvenskan med 105 minuter på 43 matcher.

Domaren i frågan, Oscar Leander Olsson, talade också med Aftonbladet efter matchen:

– Vi ser lite olika på det. Jag tycker nog att det måste finans mer eftertanke och respekt från honom i det läget. Lucas är het på isen, det är hans spelstill.

I disciplinnämndens beslut står bland annat följande:

”Lucas Sandström har god uppsikt och bedöms vara helt medveten om att det är linjemannen han knuffar, låt vara för att ta sig fram till motspelaren. Beteendet, att fysiskt ge sig på en domare på detta sätt, är helt oacceptabelt och ska leda till ett kännbart straff.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer