Elias Pettersson är klar för spel i Växjö Lakers. Foto: Bildbyrån.

Timrås stortalang klar för Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Elias Pettersson kritade under torsdagen på för Växjö. 18-årige talangen imponerade under säsongen med 41 poäng på 43 matcher och var ett hett byte för flertalet SHL-lag. Det blev till slut en flytt till Småland.

– Jag ville ta ett ytterligare steg i min utveckling från hockeyallsvenskan till SHL och då kändes Växjö som det bästa alternativet, säger Pettersson till Växjös hemsida.

Timrå-forwarden slutade på niondeplats i Hockeyallsvenskans poängliga med 41 poäng, varav 19 mål och 22 assister och fortsatte därefter med ett starkt junior-VM i Kanada.

”En av svensk hockeys största framtidsnamn”

Det väckte intresse och gav alltså efter säsongens slut ett treårskontrakt i SHL.

– Elias är en av svensk hockeys största framtidsnamn och givetvis någon vi är väldigt nöjda med att ha signat. Det kommer bli mycket spännande att följa de avtryck han kommer sätta på SHL de kommande åren, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson.

Han blir sålunda även lagkamrat med storebror Emil Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.