Talangen sköt Luleå till semi – där Frölunda väntar

Uppdaterad
Publicerad

Luleå är klart för klubbens första semifinal i CHL på fem år efter att ha kört över Lausanne med 5-2 i returen. Talangen Noel Gunler stod för två fullträffar. I semifinalen väntar Frölunda, som slog Biel efter förlängning.

– Det är skitkul att spela just nu, säger Gunler till SVT.

Luleå hade 2-1 att gå på från det första mötet. Lausanne tog ledningen tidigt i returmatchen i Luleå och hade i det läget utjämnat matchserien. Men Luleå svarade för en kvittering bara 43 sekunder senare.

Efter att Luleå gjort tre raka mål valde gästerna att plocka ut målvakten med åtta minuter kvar. Då punkterade Daniel Sondell matchen med mål i tom bur.

– Ska man göra tre så är det inget att vänta på. Tycker vi har två jättebra skott. Skönt och friskt att han vågar, vi kan inte bara ge upp, säger Jonas Junland, Lousanne.

Två mål av Gunler

Talangen Noel Gunler är född 2001 och reserv i Monténs trupp till JVM som avgörs vid årsskiftet. Han stod för två mål i matchen där det andra var en riktig läckerbit – framförallt framspelningen från Nils Lundkvist, ett år äldre än Gunler.

– Jag får ett väldigt bra pass från Nils, det är bara att tacka och ta emot. Jag vet att han är kylig och jag försöker bara finna en öppen yta där i mitten och man vet att den kan komma där, säger Gunler.

Rautio storspelade

I det första mötet stoppade Luleås målvakt, Joel Lassinannti, 25 av 26 skott. I returen var det David Rautio som vaktade kassen och räddade 25 av 27 skott.

– Det är en sjuk trygghet att ha två sjukt grymma målvakter.

Luleå vann den första upplagan av CHL säsongen 2015 efter att ha slagit Frölunda i finalen. Året därpå tog de sig till kvartsfinal. Sedan dess har Luleå inte varit i slutspel av CHL. Visserligen deltog de inte i de två senaste upplagorna men nu är de framme vid semifinal, där de återigen ställs mot Frölunda.

Se Gunlers läckra 3–1-mål i klippet här under

Champions Hockey League

Luleå HF logo

Luleå HF

5 - 2

Lausanne HC logo

Lausanne HC

2-1, 0-0, 3-1
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 2895

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.