Tampa Bay fick en smakstart. Foto: TT

Tampa Bay körde över Islanders

Tampa Bay har satt press på semifinalmotståndaren New York Islanders.

Det blev utklassning med 8–2 i lagens första mötte i årets Stanley Cup-slutspel – där Victor Hedman bidrog med sitt sjätte slutspelsmål.

Tampa Bay satte press på New York Islanders direkt. Redan efter en dryg minut tog Brayden Point kommandot och inledde målfesten med en enmansshow när han förde pucken från den egna defensiva zonen in framför Islanders målvakt Thomas Greiss och satte 1–0 i kassen.

– Vi hade inte spelat på en vecka och funderade på hur starten skulle bli, och så gick Point ut och gjorde något sådant. Han satte tonen från början, tillsammans med Nikita Kutjerov och Ondrej Palat än en gång. De var otroliga. Men Brayden Point har tagit det till en annan nivå, säger Victor Hedman efter matchen, enligt nhl.com.

Greiss utbytt

Thomas Greiss i Islandersmålet fick en mardrömsstart – med tre insläppta mål på knappt elva minuter byttes han ut redan i mitten av den första perioden mot Semjon Varlamov – som inte heller han lyckades stoppa Tampa Bays målskytte.

– Det går väldigt bra just nu, men det är på grund av laget, säger Brayden Point efter matchen och fortsätter:

– Vi spelar så bra. Vi spelar med struktur, vi är ansvarsfulla med pucken, vi passar rätt.

Point blev en av matchhjältarna tillsammans med lagkamraten Nikita Kutjerov, då båda gjorde fem poäng vardera. Point fixade två av målen och tre assist, medan Kutjerov stod för ett mål och fyra assist. Deras lagkamrat Victor Hedman var dock inte mycket sämre med sina totalt tre poäng – ett mål och två assist.

”Rinner av oss”

Islanders fick upp hoppet med ett 1–1-mål i matchens femte minut, men det grusades bara några minuter senare när Hedman drog iväg ett pricksäkert hårt slagskott och satte 2–1. Det var den 29-årige svenskens sjätte mål i årets Stanley Cup-slutspel.

Målen fortsatte sedan att rulla in för Tampa Bay. Islanders fixade ett tröstmål i mitten av den tredje perioden, men Yanni Gourde avslutade strax därpå målfesten med att sätta sitt andra mål för kvällen, framspelad av Victor Hedman, och slutresultatet blev därmed 8–2.

– Den här förlusten rinner av oss, säger Islanders tränare Barry Trotz.

Segern innebär att Tampa Bay leder semifinalserien i bäst av sju matcher med 1–0. Nästa möte mellan lagen spelas natten mot torsdag, svensk tid.

Västra konferensen:

Semifinal: Dallas–Vegas (Dallas leder med 1–0 i matcher), nästa match spelas natten till onsdag svensk tid.

Östra konferensen:

Semifinal: Tampa Bay–New York Isanders (1–0 i matcher), nästa match spelas natten till torsdag, svensk tid.