Djurgården tappade allt mot Tappara

Ödesmatchen mot finska gruppettan Tappara blev en för tuff utmaning för Djurgården. Förlusten med 1–5 innebär nu att stockholmslaget är utslaget ur CHL.

– Tappara var det bättre laget i dag, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.

Djurgården var tvunget att ta minst en poäng för att vara på säker mark i CHL. Men finska Tappara visade sig bli en alltför tuff utmaning för stockholmslaget som var chanslöst och förlorade med 1–5.

– Tappara var det bättre laget i dag, bättre lycka nästa år, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.

Det var den före detta Brynäsbacken Elias Fälth som gjorde matchens första mål för sin nya klubb, Tappara. 37-åringen drog iväg ett handledsskott från blålinjen som letade sig in bakom en skymd Robin Jensen i mål.

Tappara fortsatte att sätta press på stockholmslaget med sina snabba spelvändningar och Djurgården blev halvt förlamade i försvarszonen.

Efter lite mer än åtta minuter in i perioden skickade sedan Jan-Mikael Järvinen in pucken till Anton Levtchi i slottet som enkelt kunde stänka in och utöka hemmalagets ledning till 2–0.

Bemström – Djurgårdens enda målskytt

I den andra perioden växlade Djurgården upp tempot och skapade fler målchanser. Till slut lossnade det för gästerna och Emil Bemström kunde sätta reduceringsmålet. Efter en passning från Olle Alsing tvingades Tapparas målvakt till en lång sidledsförflyttning. Ett direktskott från Bemström och Djurgården kunde sätta 1–2.

Men trots att Djurgården var på hugget i den andra perioden var det Tappara som återigen hittade nät och kunde utöka sin ledning flera gånger om. Slutresultatet skrevs till 5–1 och Djurgården är därmed utslaget.