Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jaromir Jagr fick, tillsammans med sin mamma och flickvän, se sitt tröjnummer pensioneras i Pittsburgh Penguins arena. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tårlöst när legendaren Jaromir Jagr hyllades av Pittsburgh

Uppdaterad
Publicerad

Pittsburgh-legendaren Jaromir Jagr bröt inte ihop som han trodde att han skulle göra när han natten mot måndagen fick sin tröja, nummer 68, pensionerad för gott.

Den enda som fällde en tår var Jagrs mamma.

Hyllningen till Jaromir Jagr som hölls innan NHL-lagen Pittsburgh och Los Angeles Kings möttes var en i princip gråtfri tillställning.

Den 52-årige tjecken, som vann två Stanley Cup-titlar med Pittsburgh under de elva år han spelade med laget, hade dock ett leende på läpparna när han läste sitt tacktal under hyllningsceremonin i PPG Paints Arena.

– De elva åren jag var här var fantastiska. Det var förmodligen de bästa åren i mitt liv, så tack för det, sade Jagr och riktade sig till de forna klubbkamraterna, Pittsburghs ledning och fansen.

Tackade föräldrarna

Han nämnde särskilt Mario Lemiux som en förebild han haft sedan han var väldigt ung.

Jaromir Jagr tackade slutligen också sina föräldrar för det stöd de givit honom under karriären. Hans mor var på plats och kunde inte hålla tillbaka tårarna när sonen också speciellt tackade sin bortgångne far.

Ceremonin avslutades med att Jagr, flankerad av sin mor och flickvän, stod på isen och såg tröja nummer 68 hissas upp i taket på arenan och därmed pensioneras för gott.

NHL

Pittsburgh Penguins logo

Pittsburgh Penguins

1 - 2

Los Angeles Kings logo

Los Angeles Kings

1-0, 0-0, 0-2
PPG Paints Arena, Pittsburgh, PA
Publik: 18422

Fakta: Jaromir Jagr

Född: 15 februari 1972 i Kladno i dåvarande Tjeckoslovakien.

Position: Högerforward.

NHL-debut: 5 oktober 1990.

Meriter i urval: Två Stanley Cup-titlar, två VM-guld, ett OS-guld. Har vunnit NHL:s poängliga fem gånger. Är NHL:s näst bäste poängplockare genom tiderna med 1 921 poäng på 1 733 matcher.

Aktuell: Fick sitt tröjnummer 68 pensionerat i Pittsburgh Penguins natten mot måndag, svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.