Torontos John Tavares, tidigare i NY Islanders, stoppades av Robin Lehner när kanadensaren var tillbaka i sin gamla hemmaarena. Foto: TT

Tavares tillbaka – utbuad och stoppad av Robin Lehner

Uppdaterad
Publicerad

John Tavares återvände i natt till New York för att första gången som motståndare till Islanders efter den infekterade flytten i somras.

Då blev han utbuad och stoppad av en svensk.

Robin Lehner räddade 34 av 35 skott i 6-1-segern mot Toronto.

John Tavares var New York Islanders stora stjärna i nio säsonger, varav lagkapten i fem av dessa.

Men när 28-åringens kontrakt gick ut föregående sommar valde han att lämna som free agent, utan att Islanders fick något för honom och därigenom kunde han fritt välja mellan alla 30 klubbar.

Valet föll på Toronto för den Ontariofödde kanadensaren där han ritade på ett sjuårskontrakt, värt 77 miljoner dollar, motsvarande cirka 711 miljoner kronor.

I natt var han tillbaka i Nassau Coliseum för första gången sedan skilsmässan.

Men det blev ingen lyckad återkomst för honom. Trots 35 skott, fem av Tavares, såg en storspelande Robin Lehner till att bara släppa in en puck bakom sig samtidigt som lagkamraterna var ruggigt effektiva. Matchen slutade till slut 6-1.

Lehner bäst i NHL

Tavares blev dessutom utbuad under matchens gång varje gång han rörde pucken och när Islanders gav honom en hyllningsvideo på jumbotronen eskalerade buropen till överbedövande.

– Jag hade förväntat mig att det skulle hända. Ingen har gått i mina skor, jag vet det. Jag försökte vara öppen och ärlig (när han lämnade). Ingen behöver gilla mitt beslut. Jag försökte bara förklara vad det är och hur jag kom till den punkten. Det är vad det är. Jag har gjort mitt beslut och lämnat det här bakom mig, säger Tavares till NHL.com.

För Robin Lehner var det här ytterligare en match när han visade sin klass. Svensken som kom från Buffalo inför säsongen har bästa räddningsprocenten (93,1 på 36 matcher) och bästa målsnittet i hela ligan den här säsongen.

NHL

New York Islanders logo

New York Islanders

6 - 1

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

1-1, 3-0, 2-0
Barclays Center, Brooklyn, NY
Publik: 13917

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.