Luleå kom igen efter Sara Grahns miss i slutet mot AIK. Foto: Bildbyrån

Tavla av stjärnmålvakt när Luleå tappade poäng

AIK luggade återigen serieledande Luleå på poäng i SDHL. Luleå vann med 3-2 efter straffar. En målvaktstavla av Luleås Sara Grahn höll på att ge en jätteskräll.

– Det här var nog ett av våra sämre framträdanden i år. Det har ju sett bra ut på träningarna i försvarszon, mittzon, anfallszon. Men i match ser det ut som att vi tänker för mycket. Vi behöver bara släppa lös, säger Luleåtränaren Mikael Forsberg till NSD.

AIK har bara skrapat ihop sex poäng och befinner sig på nedflyttningsplats medan Luleå toppar tabellen med 29 inspelade poäng. Det var nära att det blivit hemmaseger för AIK i Ulriksdal.

AIK tog ledningen med sex minuter kvar

När det återstod sex minuter av matchen rensade AIK bort pucken via sargen i boxplay. 33-åriga Grahn, som gjort 260 landskamper, gick då ut för att ta emot pucken och spela en lagkamrat. I stället spelade landslagsmålvakten pucken rakt i gapet på Lisa Johansson som satte 2-1 för AIK.

I samma powerplay kvitterade Luleå till 2-2 efter att Anna Kjellbin gjort sitt första mål för Luleå. Hon klippte till direkt och Minatsu Murase hann inte med i sidledsförflyttningen.

I förlängningen fick AIK spela i powerplay i två minuter men matchen gick till straffar. Jenni Hiirikoski skrinnade snabbt fram och avslutade distinkt till vänster om Murase  – 3-2 för Luleå. Finländskan var den enda som satte sin straff.

– Det var så klart skönt att sätta dit den, säger Hiirikoski till NSD.

Även förra gången lagen möttes fick man spela efter ordinarie tid. Även då knep Luleå extrapoängen.

Av AIK:s sex poäng har två, anmärkningsvärt nog, kommit mot Luleå.