Ted Brithén återvänder till moderklubben. Foto: Bildbyrån

Ted Brithén återvänder hem

Uppdaterad
Publicerad

Han blev nyligen svensk mästare med HV71. Nu återvänder Ted Brithén hem till klubben han växte upp i.

– Rögle är min moderklubb och det är hemma för mig, säger Brithén till klubbens hemsida.

Han lämnade Ängelholm när Rögle var i Hockeyallsvenskan, för spel med HV71 i SHL efter säsongen 2011/12.

Efter fyra år i Jönköpingsklubben – där han nyligen avslutade säsongen med ett SM-guld – är Ted Brithén nu klar för en återkomst i Rögle BK.

Läs mer: Önerud avgjorde – SM-guld till HV71

– Rögle är min moderklubb och det är hemma för mig. Klubben är inne på en spännande resa och den vill jag vara delaktig i och hjälpa klubben att nå fler framgångar, säger Ted Brithén till klubbens hemsida.

”En mycket värdefull erfarenhet”

Brithén är 26 år gammal, men har redan haft en framgångsrik hockeykarriär. Nu ska han hem och spetsa till Rögle inför den kommande SHL-säsongen. Han själv menar att åren i HV har gett honom erfarenhet som nu kan bli nyttig framöver.

– Jag är bara en pusselbit i ett pussel och jag ska komma ner och försöka bidra och hjälpa till med det jag kan. Åren i HV71 har gett mig mycket värdefull erfarenhet och jag hoppas kunna dela med av mina erfarenheter till de yngre spelarna, säger Ted.

Väntas få en stor roll

Rögles sportchef, Anders ”Masken” Karlsson, är nöjd med sitt senaste nyförvärv.

– Ted är en jätteduktig hockeyspelare. Han är klok och tar bra beslut, han är stark med puck, används i alla spelformer och kan spela många minuter. Han kommer att få en ledande roll hos oss, säger Carlsson till klubbens hemsida.

Kontraktet med Brithén gäller över två år, till och med säsongen 2018/19.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.