Foto: Bildbyrån

Tidigare misstänkta Brynässpelaren tränar åter med laget

Uppdaterad
Publicerad

Sedan den tidigare misstänkta Brynässpelare fick förundersökningen om våldtäkt nedlagd så är han åter med och tränar med laget.

– Han vill bestämt vara kvar i laget då han känner sig oskyldig, vilket han är rent juridiskt, säger Pernilla Dahlborg tillförordnad klubbdirektör till SVT Sport.

Det var i våras som två Brynässpelare blev misstänkta för varsin våldtäkt. Båda förundersökningarna har sedermera lagts ned av åklagare. Dock kvarstår misstankarna mot en av spelarna för våld i nära relation och han är tagen ur tjänst i väntan på utredningen.

– Han har inte tränat med laget, han är arbetsbefriad och befinner sig dessutom inte i Gävle just nu, säger Pernilla Dahlborg tillförordnad klubbdirektör.

Den spelare som nu helt är friad från några misstankar har fått återgå till övriga i laget och har varit med och tränat de senaste dagarna.

– Han vill bestämt vara kvar i laget då han känner sig oskyldig, vilket han är rent juridisk, säger Pernilla Dahlborg.

Båda spelarna sitter på kontrakt över kommande säsong. Medan en förundersökning pågår kan de inte heller som arbetsgivare bryta ett kontrakt.

Hur stor skada tycker du Brynäs IF tagit av dessa misstankar även om våldtäktsanklagelserna är nedlagda?

– Jag tycker att klubben tagit väldig skada, men med det sagt så är det inte personernas enskilda händelser som gjort det utan snarare hur föreningen bemötte det utåt. Det kunde ha gjorts snyggare, Brynäs var tämligen tysta. Vi skulle gått ut och fördömt det i ett tidigt skede, säger Pernilla Dahlborg.

Turbulensen i Brynäs – detta har hänt (17/5 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.