Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/C More

Timrå avgjorde i sudden mot Linköping – lyckades med genidraget igen

Uppdaterad
Publicerad

Timrå gjorde det igen.

Plockade ut målvakten i förlängningen och avgjorde matchen.

– Det är väl lite så planen är i tre mot tre, trötta ut dem rejält i anfallszonen och har man sedan läge så kan man ta ut målvakten, säger Timrås Anton Wedin efter att ha skickat in det avgörande målet mot Linköping.

I lördags avgjorde de mötet med Örebro efter att ha tagit ut målvakten i förlängningen och spelat med en man mer.

Och i dag gjorde Timrå det igen. Efter att ha hämtat upp ett 2–0-underläge mot Linköping så tog de matchen till förlängning – och väl där gjorde Timrå precis som de de brukar. De tröttade ut motståndarlaget genom att hålla i pucken och låta dem jaga, när luften sedan började gå ur LHC-spelarna på isen så plockade Timrå målvakten och spelade med en man mer. Kort därefter avgjorde Anton Wedin.

– Vi har väl pratat lite om det, det gick ju hem förra matchen mot Örebro. Det är väl lite så planen är i tre mot tre, trötta ut dem rejält i anfallszonen och har man sedan läge så kan man ta ut målvakten då, säger Wedin till C More.

Segern var Timrås sjätte på de sju senaste matcherna och nu ligger de fyra i SHL-tabellen.

– Vi gör ett grymt jobb som lag varje match, alla är villiga att betala priset för att vi ska ta poäng, det är inte nån som fuskar med nånting, säger Wedin.

SE MER: Jonas Andersson om Timrås udda segertaktik (30 oktober 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: C More/Bildbyrån

SHL

Linköping HC logo

Linköping HC

2 - 3

Timrå IK logo

Timrå IK

0-0, 2-2, 0-0, 0-1
Saab Arena, Linköping
Publik: 5386

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.