Magnus Pääjärvi blev tvåmålsskytt redan efter 4.40 i premiären mot Frölunda. Foto: TT

Timrås smakstart grundlade segern

Uppdaterad
Publicerad

Timrå fick en flygande start på säsongen när Frölunda besegrades med 4-2. Innan det ens gått fem minuter hade Magnus Pääjärvi blivit tvåmålsskytt.

– Det var första perioden som satte standarden för hela matchen och vi kontrollerade matchen bra, säger Timrås Emil Pettersson till TV4.

Frölunda var aldrig nära och när Elmeri Eronen klippte in 4-1 i spel fem mot tre i miten av den tredje perioden kändes det klart. En timeout och utplockad målvakt för Frölunda gav inte heller någon nerv för sammanbitne tränaren Roger Rönnberg i slutminuterna.

– Tråkigt att förlora premiären. Timrå kom ut hårt och vi lyckades aldrig komma tillbaka efter första perioden men vi har ett starkt lag och jag tror att det kommer att bli en bra säsong ändå, säger Frölundas Malte Strömwall.

Festen i Timrå kom igång redan efter 1.38. I spel fyra mot fem drev Robin Hanzl upp pucken i en snabb omställning efter Frölundaslarv och spelade i sidled till Pääjärvi som drog in pucken för 1-0 vid bortre stolpen.

”Vi kom ut taggade”

Drygt tre minuter senare hade Pääjärvi blivit två målsskytt. Han stod framme vid den vänstra stolpen och tråcklade in en sargretur för 2-0. Matchuret stod då på 4.40.

– Det var en smakstart och vi kom ut taggade. De växlade upp i slutet av perioden och det var viktigt få 3-0-målet som en bonus. Det gäller att ta de lägena man får, sade Magnus Pääjärvi som blev tvåmålsskytt efter att Timrås två första skott gått i mål.

Psykologiskt viktigt 3-0-mål

Med blott sex sekunder kvar av första perioden drog Timrå isär Frölunda och Robin Hanzl blev fri i slottet och direktsköt 3-0 i powerplay.

Frölunda har haft åtta träningsmatcher men fick det inte att stämma denna premiär.

– Timrå är hetare än oss och vi ger bort lägen, de var snabba i sina omställningar. Det var det som vi inte skulle göra. Vi ska ju nöta ner dem och inte tappa pucken vid blå, vi vet ju hur vi ska spela, sade Max Friberg.

Till den andra perioden byttes Frölundas målvakt Lars Johansson ut till förmån för Frederik Dichow.

Se Hockeykväll i SVT Play här.

SHL

Timrå IK logo

Timrå IK

4 - 2

Frölunda HC logo

Frölunda HC

3-0, 0-1, 1-1
SCA Arena, Timrå
Publik: 5190

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.