Lööke och Dahlén ordnade segern i toppmötet Foto: Bildbyrån

Dahléns briljans bakom segern i toppmötet

Jonathan Dahlén till Jens Lööke två gånger om.

Det var Timrås segerrecept i det hockeyallsvenska toppmötet.

– Vi borde avgjort tidigare, säger Dahlén till C More efter 3-2-segern.

Björklöven kom till toppmötet mot Timrå med tre förluster på sina fem senaste matcher. Från start var det inte mycket som talade för att detta skulle sluta med annat än Umeålagets tredje raka match utan poäng.

Timrå var fullkomligt dominanta, vann skotten med 14-1 i öppningsperioden och att spola om isen i hemmalagets zon i den första pausen var inte nödvändigt.

Trots detta var det mållöst efter 20 minuter. Kevin Poulin som är tillbaka mellan Björklövens stolpar efter en längre tids skadefrånvaro, storspelade.

Dahlén till Lööke en första gång

Men i den andra periodens inledning fick den kanadensiske målvakten kapitulera. Timrås största stjärna i Jonathan Dahlén hittade fram till Jens Lööke i powerplay som kunde sätta sitt 13:e mål för säsongen.

– Den första perioden var dålig, det kunde alla se. Vi gör en bättre andra och vet att vi är starka i tredje och det ska vi visa nu, sade Björklövens Alexander Wiklund till C More efter två perioder och underläge med matchens dittills enda mål.

Dahlén till Lööke en andra gång

Björklöven fick den bästa start man kunde önska sig på slutperioden. Detta när Alexander Deilert skickade i väg ett maskerat skott som tog sig genom trafiken och in i nät fram till 1-1.

Hans Wallsons lag har dragit på sig på tok för många utvisningar genomgående den här säsongen. Så var fallet även i kväll och det blev till sist avgörande.

Det var via matchens delikatess som Jonathan Dahlén med en passning bakom ryggen på sig själv kunde få fram pucken till Jens Lööke på nytt som på en i stort sett öppen bur kunde trycka in 2-1.

Blomqvist ”målskytt”

Björklöven tog ut sin målvakt och tryckte på i powerplay under slutskedet av matchen. Men i stället för att hitta vägen fram till en kvittering, var det Jacob Blomqvist som avgjorde med sitt 3-1-mål – utan att få in pucken över mållinjen.

Han kom fri med den öppna målburen, men blev sedan neddragen och som reglerna säger ska det då dömas mål vilket blev fallet.

”Borde avgjort tidigare”

Alexander Wiklund reducerade med åtta sekunder kvar men närmare kom inte Björklöven.

– En jätteskön vinst. Vi borde avgjort matchen tidigare men det är lyxproblem i dag, det känns verkligen skönt att vinna, säger Jonathan Dahlén till C More efter segern.

Timrå leder nu hockeyallsvenskan med tolv poäng före Umeålaget – med en match mindre spelad.