18-årige Jacob Olofsson sköt 2-0 mot HV71. Foto: Bildbyrån

18-åring avgjorde för Timrå som tar jättekliv

Uppdaterad
Publicerad

18-årige Jacob Olofsson fick en chans, block, två chanser – då sköt han 2-0 för Timrå mellan benen på Jonas Gunnarsson. Målet blev avgörande. Timrå vann över HV71 med 2-1 och klev upp fem placeringar.

– Den går den in på nått sätt, det är lite flyt men skönt med tre poäng, säger Jacob Olofsson till C More.

Timrå fortsätter att göra avtryck i SHL. Och det är fortsatt unga spelare som tar för sig. Mot HV71 sköt Jacob Olofsson 2-0 i den tredje perioden, vilket skulle visa sig avgörande.

18-årige Olofsson var påpasslig när han tog sin egen retur mellan benen på Jonas Gunnarsson.

– Den går den in på nått sätt, det är lite flyt men skönt med tre poäng, säger Jacob Olofsson till C More.

”Enkelt att hålla tätt”

2-0 var precis det som behövdes inför HV71:s väntade tryck mot slutet. För reduceringen kom med 26 sekunder kvar. Simon Önerud tryckte in målet i kalabaliken framför mål. Storspelande Niklas Svedberg fick därmed kapitulera.

– Vi har en bra målvakt i målet, och det var enkelt att hålla tätt. Vi visar bra karaktär.

HV-tränraen kritisk: ”Är mellanmjölk”

Men mer blev det inte och Timrå förlängde sin hemmasvit till fem raka hemmasegrar. De passade också på att skicka ner HV71 under kvalstrecket.

– Vi går för det i tredje och visar attityd, men de två första perioderna är mellanmjölk. Det är en kampsport, vi måste putta in mer, säger HV71:s tränare Johan Lindblom till C More.

SHL

Timrå IK logo

Timrå IK

2 - 1

HV71 logo

HV71

1-0, 0-0, 1-1
NHK Arena, Timrå
Publik: 4211

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.