Libor Hudacek väntas bli avstängd – då plockar Färjestad hem Fabian Zetterlund. Foto: Bildbyrån

Timrå tappar poängspelare – inför finalen mot Leksand

Uppdaterad
Publicerad

I går delade Färjestads forward Libor Hudacek ut en ful tvåhands-slashing mot Lucas Elvenes i Rögle. Avstängning väntar för slovaken och nu plockar FBK hem Fabian Zetterlund från Timrå – bara timmar innan deras viktiga första match i den Hockeyallsvenska finalen mot Leksand.

Fabian Zetterlund har varit utlånad till Timrå i åtta matcher och stått för två mål och tre assist. Så sent som i onsdags ingick Zetterlund i Timrås förstakedja med Anton Wedin och lagets stora stjärna, Jonathan Dahlén, i mötet med Björklöven.

Nu meddelar Färjestad att man väljer att plocka hem Zetterlund. Ett besked som Timrå möts av bara timmar innan det första mötet med Leksand i den Hockeyallsvenska finalen – där vinnaren i bäst av fem möter Karlskrona om en plats i SHL nästa säsong.

”Det är tråkigt”

– Det är tråkigt att en så viktig spelare lämnar, det är en bra hockeyspelare och har gjort stor nytta hos oss. Samtidigt har vi vetat om förutsättningarna och har bra bredd på våra ytterforwardsplatser, säger Timrås tränare Fredrik Andersson till SVT Sport och fortsätter:

– Många säger att det är en förstakedjaspelare som lämnar men vi ser det inte så utan har varierat med många spelare där utöver Dahlén som spelat där permanent.

Känner du att Färjestad hade kunnat agera annorlunda?

– Nej, det är inga som helst hard feelings emot dem. De har flera spelare på skadelistan och i går hände det här med Hudacek, så det är inget konstigt att de plockar hem Fabian även om vi förstås gärna hade haft kvar honom hos oss då det är en bra kille.

Färjestad

– De ringde mig efter matchen och sa att jag skulle hem, att de behövde mig. De vill ha hem mig, då är det inget annat val än att åka. Det är Färjestad som är min arbetsgivare. De bestämmer, säger Zetterlund MittMedia.

Timrå har backen Hugo Enick och forwarden Lukas Engqvist på frånvarolistan, men har annars ett fulltaligt lag att ställa upp med inför kvällens första möte med Leksand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.