Tionde raka mot Skellefteå – mästarna i högform

Skellefteå gillar inte att spela i Växjö.

I dag vann Lakers för tionde raka gången på hemmais mot västerbottningarna.

Den finländska duon Julius Junttila och Janne Pesonen blev matchhjältar.

I våras tvålade Växjö till Skellefteå med 4-0 i finalserien på vägen mot klubbens andra SM-guld genom historien.

I dagens finalrepris var de regerande mästarna bäst igen.

Efter två perioder var ställningen 2-2 efter att bland annat Jakob Heljemo gjort sitt första mål för Lakers och Pontus Norén sitt för Skellefteå.

Finländarna avgjorde

Hemmarycket kom i upptakten av den tredje perioden när finländaren Julius Junttila kom fri och satte ledningsmålet 27 sekunder in efter att han fintat bort målvakten och lagt in pucken med en backhand.

Landsmannen Janne Pesonen avgjorde sedan tillställningen fram till slutresultatet 4-2 med åtta minuter kvar.

– Speciell match på förhand, kändes skönt att få kliva upp mot Skellefteå igen. Jag tycker vi gör en sjukt bra match i dag, säger målvakten Viktor Andrén till C More.

Det här var Växjös tionde raka hemmaseger mot västerbottningarna och sjätte raka i SHL.