Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tjeckien körde över Schweiz i JVM-kvartsfinalen Foto: SVT

Tjeckien krossade Schweiz – blir med största sannolikhet Sveriges motstånd

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en promenadseger för Tjeckien i kvartsfinalen mot Schweiz.

Tjeckien vann med förkrossande 9-1, och nu kan de bli Sveriges motstånd i semifinal.

– Tjeckien är fortsatt så bra som vi tänkte att de skulle vara inför matchen, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Trots en kalldusch för Tjeckien där Schweiz gjorde 1-0 redan efter 22 sekunder, så skulle det bli en solklar seger.

Tjeckien dominerade matchen totalt och vann med förkrossande 9-1. Segern innebär att Sverige med största sannolikhet ställs mot Tjeckien i semifinal. För så länge USA eller Kanada inte förlorar i kvartsfinal, där de är skyhöga favoriter, så blir det Tjeckien mot Sverige och Kanada mot USA i semifinal.

JVM i ishockey

I gruppspelet vann Juniorkronorna mot Tjeckien med 3-2 efter förlängning.

– Juniorkronorna kommer inte underskatta Tjeckien. Även om Sverige vann den matchen så var Tjeckien det bättre laget. Men det behöver inte vara positivt. Ibland kan det vara en fördel att inte ha för mycket respekt för motståndaren, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

– I semifinal kommer du möta ett bra lag. Men Tjeckien tar jag mycket hellre än USA eller Kanada som är starkare lag på pappret.

USA körde över Tyskland

Det blev ensidigt även mellan USA och Tyskland. USA, som tillsammans med Kanada är favoriter till guldet, hade lekstuga mot Tyskland. USA vann till slut med 11-1.

Det innebär att om Kanada vinner inatt mot Slovakien, start 00.38 natten mot tisdag, blir det Sverige mot Tjeckien i semifinal och USA mot Kanada. Skulle Slovakien skrälla mot Kanada blir det istället Sverige mot USA, och Tjeckien mot Slovakien.

JVM

Tjeckien logo

Tjeckien

9 - 1

Schweiz logo

Schweiz

3-1, 4-0, 2-0
Halifax
Publik: 8746

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet