Tjeckien till semifinal efter ryck i tredje

Tjeckien är klart för semifinal efter seger mot Tyskland med 5-1. Men det var först i tredje perioden som det lossnade för tjeckerna som gick ifrån 1-1 till 5-1.

Efter två perioder spelade så var det jämnt skägg mellan de två grannländerna. Men vid ställningen 1-1 så klev tjeckiska kaptenen och poängkungen, Jakub Voracek fram.

Voracek förde upp pucken på högerkanten i en tre mot en situation. Stjärnan valde då att skjuta själv, men lyckades inte sätta pucken. Istället uppstod en retur, som han istället tog tillvara på, och satte 2-1 med drygt 15 minuter kvar av matchen.

Ishockey-VM

Tyskland, med NHL:s näst bästa målskytt Leon Draisaitl i spetsen, pressade på för en kvittering. Men trots flera farliga chanser där Draisaitl var endast centimeter från en kvittering så var det istället tjeckerna som kunde utöka ledningen.

Dominik Kubalik kom ensam med pucken i en spelvändning, och tog några skär innanför blålinjen innan han dunkade in en slagskott stenhårt i bortre krysset.

Bara minuten senare kom även 4-1 för Tjeckien, som till slut vann med 5-1.