Svenske lagkaptenen Henrik Tömmernes ser fram emot matchen mot Slovakien. Foto: Bildbyrån

Tömmernes: ”Det blir som en match sju”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges jakt på en kvartsfinalplats fortsätter mot Slovakien på söndag.

– Det blir som en match sju, säger lagkaptenen Henrik Tömmernes. 

Sveriges vinst mot Storbritannien gör att hoppet om en kvartsfinal fortsatt lever vidare. Men då krävs först och främst en seger mot Slovakien på söndag.

– Vi gjorde en bra match igår och är med i turneringen igen. Nu har vi två matcher här där vi vill ta maximalt med poäng och förhoppningsvis räcker det för att ta oss till slutspel. Vi kan inte göra mer än att göra det vi kan, säger lagkaptenen Henrik Tömmernes.

Ishockey-VM

Sveriges första vinst kom mot toppnationen Schweiz – som körde över Slovakien med 8-1.

– Vi har visat att vi kan spela bra mot toppnationerna. Så nu gäller det att ladda om och ta det här som en match sju.

Är det enklare att göra bra matcher mot bättre motstånd?

– Vi hade problem i de första två matcherna mot lag som backade hem och gjorde det trångt för oss. Mot Schweiz gjorde vi saker bra och även i viss mån mot Tjeckien bortsett från vår dåliga period i tredje. Först och främst handlar det om vad vi gör. Slovakien har några skickliga spelare och man känner igen Marek Hrivik och Peter Celarik från Leksand. De har spets. Men gör vi en bra match i 60 minuter så kan vi vinna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet