Torontos 7-0 kostade en framtand: ”Gillar inte det som hände”

Uppdaterad
Publicerad

Toronto körde över Pittsburgh med 7-0. Det kostade en framtand för Max Domi.

– Jag gillar inte det som hände när Max blev nedtacklad, säger Torontos Matthew Knies som tog en fajt för sin lagkamrat.

När superstjärnan Auston Matthews var influensasjuk fick Domi ta plats i kedjan med Mitch Marner och just Matthew Knies. Tillsammans fick de ihop sju poäng denna lyckade kväll.

Toronto spann vidare på att ha gjort 5-0 på Columbus i den tredje perioden (när de förlorade med 5-6 i sudden) senast.

Efter att Knies gjort 1-0 redan efter 1.57 tacklades Max Domi hårt av Pittsburghs John Ludvig, klubban flög upp mot tänderna, och och tappade en ytterligare en framtand i den ganska breda gluggen. Knies tog sedan karriärens första fajt mot Ludvig.

– Jag är inte den som letar upp tilfällen för att slåss men jag gillar inte det som hände när Max blev nedtacklad, säger Knies.

Nylanders poängsvit nu åtta matcher

Torontos målvakt Martin Jones höll nollan för 29:e gången i karriären efter att ha räddat 38 skott.

– Det var en ganska imponerande match från början till slut för oss. De är ett lag som gillar att vräka iväg skott. De fick iväg många puckar på mål men det var inte många farliga situationer, säger Jones enligt AP.

William Nylander gjorde avslutande 7-0 och hade även en assist fram till 5-0 när han förlängde sin poängsvit till åtta matcher.

Det var en smärtsam upplevelse för Pittsburgh.

– Det är en förödmjukande upplevelse. Vi nådde inte alls upp till normal standard och det är en besvikelse. Vi gör det här tillsammans och får hitta ett sätt att gå vidare, säger Pittsburghs tränare Mike Sullivan.

NHL

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

7 - 0

Pittsburgh Penguins logo

Pittsburgh Penguins

3-0, 3-0, 1-0
Scotiabank Arena, Toronto
Publik: 18921

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.