Sverige och Viktor Fasth förlorade med 3-2 mot Finland. Foto: Bildbyrån.

Tre Kronor förlorade mot Finland

Uppdaterad
Publicerad

Sverige följde upp gårdagens 4-8-förlust mot Tjeckien med att även förlora avslutningsmatchen i Czech Hockey Games i Tjeckien, med 2-3 mot Finland som avgjorde i slutperioden.

Finland chockstartade med två tidiga mål, varefter Tre Kronor följde upp med två backmål genom Anton Strålman och Victor Hedman till 2-2 efter en period. Sedan avgjorde finländaren Oskar Osala.

– Det gäller för oss att fortsätta arbeta, vi tar det här steg för steg och är ingen färdig produkt än, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg efter den sista matchen före VM.

Ishockey-VM

”Har saker att jobba på”

De svenska backarna spelade upp sig efter Tjeckien-matchen, men de offensiva spelarna har haft svårt att hitta rätt inför VM.

– Vi vet att vi har saker att jobba på men har också gjort stora framsteg och ska fortsätta jobba, säger den svenske forwarden Gabriel Landeskog.

Experten kritisk

SVT:s expert Jonas Andersson menar att en hel del fattas i Tre Kronors anfallsspel inför VM.

– Det är lite oroväckande. Det är inte defensiven jag är orolig över, men offensivt finns det mycket att hämta. I bästa fall från Nordamerika, men det kan vi kanske inte hoppas på. Det är för korta anfall, mer trafik på mål och rakare på mål, skulle det vara.

Har Tre Kronor chans på medalj?

– Det är svårt att säga. Sveriges styrka genom alla tider har varit lagbygget, där har Sverige defensiva spetsen medan offensiva kanske saknas. Men medaljchansen finns, för så pass duktiga är spelarna i det svenska laget

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet