Tre Kronor firar ett mål. Foto: Bildbyrån

Tre Kronor slog Norge – båda målen av Röglespelare

Det är mindre än en månad kvar till ishockey-VM i Slovakien och Tre Kronor mötte på torsdagskvällen Norge i en landskamp i Östersund. Då vann svenskarna med 2-0 efter mål av Röglespelarna Linus Sandin och Daniel Zaar.

– Jag tycker att Sandin gör ett riktigt bra jobb med Anton Lander och Dennis Rasmussen. Jag tycker att Daniel Zaar också gör ett bra jobb, säger förbundskapten Rikard Grönborg till SVT Sport.

Tre Kronor kom till spel med många inhemska spelare som ville visa upp sig och förhoppningsvis stärka sina aktier för att komma med i VM-truppen.

– Jag tror att alla är väl medvetna om vad som komma skall. Alla vill prestera bra och tävlingen är bra för alla, säger dagens lagkapten Anton Lander till SVT Sport.

– Vi identifierar spelare i NHL just nu som kan och vill komma. Det tillsammans med att vi har spelarna här, säger Grönborg.

Det hände inte mycket första 10 minuterna tills Lucas Elvenes fick ett friläge, men Henrik Haukeland i det norska målet gjorde en fin räddning först på skottet och sedan på returen.

Kort därefter drog backen Emil Djuse ett skott i ribban, Djuse som själv är född och uppvuxen i Östersund.

Mer skulle det komma från Djuse, med fem minuter kvar att spela av den första perioden hittade han landslagsdebutanten Linus Sandin med en fin passning i slottet och Sandin fick i stort sett öppet mål som han tog till vara på, 1-0 efter första perioden.

Andra började jämnt där lagen bytte halvchanser med varandra. Ju mer tiden gick desto mer tog Sverige över spelet men målen uteblev. Sverige vann skottstatistiken 17-4 i andra perioden men fortsatt 1-0.

Halvvägs in i den avslutande perioden satte Daniel Zaar, precis som Sandin till vardags i Rögle, 2-0 till Sverige och det var också så matchen slutade.