Landeskog hjälte i förlängning

Tre Kronor hade svårt att stänga ner Sergei Mozyakin som har gjort ett mål och två assist.

Men i tredje perioden vaknade man och hämtade upp till kvittering 3-3.

I förlängning avgjorde Gabriel Landeskog med ett drömmål.

Ryssland kom ut i ett bättre tempo och efter både lite tur, skicklighet och en stekhet Sergei Mozyakin ledde gästerna med 2-0 efter den första perioden. Det syntes tydligt på Sverige att de inte spelat ihop tillräckligt länge.

Trots att Sverige såg ut att tända till en kort period efter att Elias Lindholm lyckats reducera för Sverige i andra perioden, var det Ryssland som fortsatte att dominera. Ryssland kunde gå till pausvila med en komfortabel 3-1 ledning.

– Det var en väldigt bra genomkörare för oss. Det är mycket kvar att jobba på men det känns bättre och bättre, säger Viktor Hedman till SVT Sport.

Jobbade sig in i matchen

Men Sverige jobbade sig in mer och mer i matchen. I början av tredje kom reduceringen i powerplay genom John Klingberg. Sverige såg ut att få mer energi och började sätta högre press på Ryssland. Efter hårt slit kunde Linus Omark styra in kvitteringen för Tre Kronor från Victor Rask, också detta i powerplay.

– Det var en tuff match, det är klart att vi var lite rostiga men vi spelade bra i tredje, säger Gabriel Landeskog.

Landeskog avgjorde i förlängningen

Matchen gick till förlängning där var det böljande spel med farliga chanser för framförallt för Ryssland men det var Sverige som lyckades få in den vinnande pucken genom Gabriel Landeskog som skickade upp den i krysset.

Men den tydliga tendensen i matchen var att Sverige behöver lite mer tid på sig för att komma ihop som lag.

– Det känns bra hittills och vi börjar växa ihop som lag, säger Landeskog.

Om en dryg vecka drar VM igång och premiären möter Tre Kronor just Ryssland.

– Vi är här för att vinna. Vi har en väldigt bra grupp, för oss är det bara att fortsätta på det här. Vi har fortfarande saker att jobba på men det kommer att bli oerhört kul, säger Hedman.