Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Josef Boumedienne har koll på potentiella NHL-förstärkningar. Foto: Bildbyrån

Tre Kronors egen NHL-scout: ”Skulle aldrig försöka övertala någon”

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare NHL-spelaren Josef Boumedienne, 45, har som uppgift att för Tre Kronors del hålla koll på NHL-spelarna som kan bli aktuella för VM. Men något smörande för stjärnorna kommer det inte att bli.

– Jag skulle aldrig försöka övertala något att spela hockey, säger han till SVT Sport.

Till vardags är Josef Boumedienne scout för NHL-klubben Columbus Blue Jackets. Det kombinerar han med att jobba som assisterande general manager för Tre Kronor, vilket i praktiken innebär att han håller koll på hur det går svenskarna i NHL.

– Framför allt har jag koll på våra killar borta i Nordamerika. Jag scoutar dem, utvärderar dem och ger information till övriga ledarstaben. Hur de ser ut och vilka som kan tänkas vara tillgängliga till ett VM, säger Boumedienne.

Inget daltande med stjärnorna

Han vill ännu inte säga med vilka eller med hur många han har pratat om vårens VM i Finland och Lettland.

– Framför allt håller Sam Hallam (förbundskapten) och Stefan Klockare (ass. förbundskapten) kontakten med flera killar. Men det är tidigt att fråga om VM, utan det är mer att bygga en relation med killarna. Sedan får man se vilka som är tillgängliga.

Något som Boumedienne däremot är tydlig med är att det inte blir något daltande med NHL-stjärnorna.

– Jag skulle aldrig komma på tanken att försöka övertala något att spela hockey. Det ska vara killar som vill och är sugna. Sedan har alla olika situationer med familj och småbarn, så det är inte alltid helt lätt att sticka iväg en månad från familjen. Men att övertala är inte min starka sida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.