Tre mål på fyra minuter – Luleå stormar mot kvartsfinal

Luleå stormar mot den första kvartsfinalen i CHL på fyra säsonger. I den första åttondelen borta mot SC Bern gjorde laget tre mål på dryga fyra minuter i den andra perioden.

– Vi gav inte mycket till motståndarna men borde kanske gjort lite fler mål, säger Luleås tränare, Thomas Berglund till Viasat.

Luleå vann den första upplagan av CHL säsongen 2014/15 och tog sig till semifinal säsongen därpå. Sedan dess har Luleå inte varit i slutspel av CHL. Visserligen deltog de inte i de två senaste upplagorna men nu är de på god väg mot kvartsfinal efter 3-0-segern borta mot SC Bern.

Luleå dominerade matchen men fick inte hål på hemmalagets Niklas Schlegel i den första perioden. Men i inledningen av den andra gick proppen ur.

Först var det den unga backen, Nils Lundkvist som hittade nätet via ett ”höstlöv” från blålinjen som gick rakt in i mål.. Drygt tre minuter senare höll sig Robin Kovacs framme på en retur och knappa minuter efter det stod Isac Brännström för 3-0-målet, som fick hemmalaget att byta målvakt.

– Det är sex perioder som ska spelas så vi måste vara noggranna även vid nästa möte.

Luleå hade dessutom ett må bortdömt vid ställningen 0-0. Om en vecka väntar returmötet på hemmaplan.