Erik Karlsson. Foto: TT Bild

Tre poäng av Erik Karlsson i Sharks seger

Uppdaterad
Publicerad

Det ser ut att börja lossna poängmässigt för Erik Karlsson i San Jose. I natt låg han bakom 4-0-segern över Vancouver med ett mål och två assist.

– Jag har inte varit särskilt orolig över poängproduktionen, säger Karlsson till Aftonbladet.

Efter flytten från Ottawa Senators till San Jose Sharks har den svenske backstjärnan Erik Karlsson inte riktigt stått att känna igen i NHL-hockeyn, åtminstone inte poängmässigt.

Karlsson har behövt tid att lära känna sina lagkamrater och sin nya omgivning, och det dröjde över 20 matcher innan första Sharks-fullträffen kom. Det målet gjorde Erik Karlsson förra helgen, och kanske börjar det nu lossna rejält för svensken.

Karlsson assisterade Karlsson

För när San Jose i natt slog Vancouver Canucks med 4-0 var Karlsson direkt inblandad i tre av målen.

Först assisterade han Logan Couture fram till 1-0 i mitten av den första perioden innan han tidigt i tredje stänkte dit 3-0. Sex minuter senare öste han fram ett skott som Melker Karlsson kunde vinkla in förbi Anders Nilsson i Vancouver-kassen till 4–0.

– Det här var kanske inte min bästa match, men generellt sett tycker jag att det gått bra hela tiden, så jag har inte varit särskilt orolig över poängproduktionen. Samtidigt är det så klart skönt att det trillar in några mål, säger Erik Karlsson till Aftonbladet.

”Spelat på hög nivå länge nu”

Sharks-backen fick beröm av sin tränare Peter DeBoer efter matchen.

– Han har spelat på hög nivå länge nu. Han hade det jobbigt fem, kanske sju matcher i början. Men nu är han rätt bra. Han börjar hitta målet och medspelarna har vant sig vid att spela med honom så de börjar också sätta hans passningar, säger DeBoer enligt Expressen.

NHL

San Jose Sharks logo

San Jose Sharks

4 - 0

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

2-0, 0-0, 2-0
SAP Center, San Jose, CA
Publik: 17056

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.