Nicklas Danielsson lämnar Brynäs. Foto: Bildbyrån

Nicklas Danielsson får lämna Brynäs

Uppdaterad
Publicerad

Sex spelare får lämna Brynäs SHL-lag.

Däribland VM-guldvinnande trotjänaren Nicklas Danielsson.

”Det känns såklart vemodigt att lämna Brynäs”, säger 37-åringen, som totalt gjort sju säsonger i A-laget, till klubbens webbplats.

37-åringen kom till Brynäs 2001 och tog klivet upp till A-laget säsongen därefter. Efter sejourer i bland annat Djurgården och Modo väntade spel i Schweiz och Tjeckien vände han tillbaka till Brynäs 2018. Men efter den senaste säsongen, där Brynäs åkte ut i åttondelsfinal, står det alltså klart att han, tillsammans med fyra andra spelare, får lämna Gävleklubben.

”Det känns såklart vemodigt att nu få lämna Brynäs och alla härliga medspelare och medarbetare runt organisationen”, säger Danielsson till Brynäs webbplats.

De övriga spelarna som inte erbjuds nya kontrakt är målvakten Kristers Gudlevskis, backarna Oskars Cibulskis och Kristofer Berglund samt forwarden Tom Wandell. Sedan tidigare har unge forwarden Noel Gunler lämnat för spel i Nordamerika.

Samtidigt meddelar Brynäs att backarna Ebba Strandberg och Samantha Kolowratova inte får förlängt med klubbens SDHL-lag, som föll i SM-finalen mot Luleå. Forwardsstjärnan Josefin Bouveng var sedan tidigare klar för collegespel i USA.

Sex spelare lämnar Skellefteå

Skellefteå föll i kvartsfinalen mot Färjestad med 2-4 i matcher. Under torsdagen gick man ut med beskedet att sex spelare lämnar klubben.

Klubben skriver på sin hemsida att det handlar om målvakten Strauss Mann, backarna Oscar Eriksson, Michael Kapla och Adam Wilsby samt forwardarna Jayce Hawryluk och Stefan Loibl.

Det ska dock sägas att det redan var klart att amerikanen Michael Kapla går till SHL-rivalen Rögle, och att unge Adam Wilsby tar klivet till Nordamerika och Nashvilles organisation. Både Strauss Mann och Stefan Loibl spelade OS i Peking i år, för USA respektive Tyskland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.