Trots seger – Frölunda rasar ur topp sex

Frölunda har under 2020 varit ett krislag när det gäller bortamatcher. Men i mötet med Linköping kom den andra segern i den nionde bortamatchen under det här året, när man vann straffläggningen och sedermera matchen med 2-1.

Trots det rasar Frölunda ur topp 6.

– Vi tittar på tabellen när vi spelat klart serien. I dag är ett steg framåt, säger Frölundas lagkapten Joel Lundqvist till C more.

Eter tre raka förluster i SHL fick Frölunda med sig två poäng från Linköping. Men det satt långt inne.

Gästerna har haft problem med att man dragit på sig många onödiga utvisningar som blivit kostsamma och till och med avgörande. I mötet med Linköping släppte man in mål i powerplay. Sedan började ett bombardemang från gästerna.

Efter två perioder ledde laget skotten med 22-9 men låg under med 0-1. Frölunda fortsatte ligga på och med dryt fyra minuter kvar tvingades Linköpings Jacob Johansson att kapitluera när Joel Lundqvist rundande kassen och tog hjälp av en linköpingsback för att kvittera.

– Det var väldigt skönt. Det var ett väldigt viktigt mål och det är lite flyt. Jag ser att den till och med tar på backens benskydd och går in. Det är ingen foppaklass på den, men den sitter.

I straffläggningen var det Ryan Lasch som fixade bonuspoängen för Frölunda.

– Gedigen laginsats, vi är värda minst två poäng idag.

SE OCKSÅ: Efter mardrömsstarten – nionde raka för Skellefteå