Dalarna. Foto: Bildbyrån

Trots uteblivet kval – TV-pucken blir av

Uppdaterad
Publicerad

TV-pucken kommer att bli av – coronapandemi och uteblivet kvalspel till trots. Svenska ishockeyförbundet har fattat beslutet att den klassiska juniorturneringen, som sänds i SVT, avgörs i Umeå den 29 oktober–1 november.

Coronapandemin satte stopp för kvalspelet och därför har man nu tagit fram åtta pojklag och åtta flicklag utifrån en genomgång av historiska resultat från de senaste tio åren.

I flickornas TV-pucken deltar följande distrikt: Dalarna, Skåne, Småland, Stockholm, Södermanland, Västerbotten, Ångermanland, Östergötland.

ARKIV: Alla målen från flickornas final (3 nov 2019)

På pojksidan är det följande distrikt: Gästrikland, Göteborg, Småland, Stockholm, Värmland, Västerbotten, Ångermanland, Östergötland.

– Vi har såklart sett över olika alternativ att kunna flytta turneringen men för att genomföra TV-pucken behövs en lovvecka som faller ut samma vecka över hela landet. TV-pucken är också en 60-årig tradition tillsammans med SVT och att spela under vårkanten gör att turneringen krockar med exempelvis världscuper och säsongsavslutningar av andra vinteridrotter och våra egna SM-slutspel, säger ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom i ett pressmeddelande.

Man har jobbat för att säkerställa säkra miljöer för alla deltagare och kommer att ha dubbla omklädningsrum, separata ingångar och medicinska kontroller.

– Det känns glädjande att vi kan genomföra turneringen på ett smittsäkert sätt för att skapa en trygg miljö för spelare, lagledare och funktionärer. Vi har också behövt hantera en väldigt annorlunda situation och säsong då vi inte kunnat genomföra ett kvalspel och vi har stor respekt och full förståelse för att det blir en speciell situation för alla medverkande distrikt och de som inte ges möjlighet att medverka, säger Östblom.

ARKIV: Alla målen från pojkarnas final (3 nov 2019)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.