Dennis Rasmussen. Foto: Bildbyrån

Två debutanter målade för Tre Kronor

Uppdaterad
Publicerad

Visst, inte många i den nuvarande truppen lär finnas med då – men Tre Kronor inledde hur som helst uppladdningen inför ishockey-VM i Slovakien om drygt en månad med att 4–0-besegra just Slovakien i Topolcany.

Noterbart är att landslagsdebutanterna Viktor Svedberg (Astana i KHL) och Leon Bristedt (Rögle) nätade i sina första framträdanden i Tre Kronor. Utöver det gjorde Rögles Daniel Zaar och KHL-stjärnan Dennis Rasmussen – en av de mer erfarna spelarna i ett orutinerat svenskt landslag – varsitt mål.

Meriterade målvakten Jhonas Enroth, som inledde säsongen i Dinamo Minsk i KHL och avslutade i Örebro, tog samtliga 24 slovakiska skott. Och apropå målvakt och Örebro: i Slovakiens mål stod Julius Hudacek, numera i Spartak Moskva, men fick släppa 4 av 32 puckar förbi sig.

Tre Kronor spelar på fredagen igen. Då i Budapest mot Ungern.

Landskamp

Slovakien logo

Slovakien

0 - 4

Sverige logo

Sverige

0-1, 0-2, 0-1
Topolcany

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.