Galet lobbmål av Zibanejad: ”Verkligen konstigt”

New York Rangers Jesper Fast gjorde två mål när laget besegrade Carolina med 6–1 i NHL-ishockeyn.

Mika Zibanejad gjorde ett mål och stod för en assist. Hans fullträff var väldigt annorlunda.

– Ja, det var verkligen ett konstigt mål, säger han till Aftonbladet.

Zibanejads mål kom i början av den första perioden. Han drygade ut ledningen till 2–0 efter ett misstag av Scott Darling i Carolinamålet. Zibanejad, som var redo för byte, lobbade pucken mot mål från den röda linjen, och Darling sträckte sig efter pucken för att plocka ner den men missade och svenskens elfte mål för säsongen var ett faktum.

– Jag tror aldrig jag gjort ett liknande tidigare. Men såna räknas ju de också, säger Zibanejad till tidningen.

Kolla in målet här!

Fasts båda mål kom i den tredje perioden. Han satte först 5–1 framspelad av Kevin Hayes som befann sig bakom målet. Drygt sex minuter senare fastställde han slutresultatet när han sköt ett resolut direktskott på en diagonal passning från Steven Kampfer.

Målet var Fasts tredje den här säsongen. Han utsågs till en av matchens bästa spelare av nhl.com.

”Stabil laginsats”

Även Chris Kreider satte två mål i matchen. Zibanejad noterades för assist när Kreider 20 sekunder in i den tredje perioden satte 4–1 i numerärt överläge.

– Utan att nämna några namn vill jag säga att detta var en stabil laginsats både offensivt och defensivt. Det var två viktiga poäng för oss, säger Rangers tränare Alain Vigneault efter matchen.

Henrik Lundqvist, som blev utsedd till en av matchens bästa spelare, stod för 31 räddningar. Laget har vunnit 17 av de senaste 20 matcherna då i han vaktat Rangers-målet. Scott Darling gjorde 21 räddningar för Carolina.

Rangers har vunnit åtta av de senaste tio matcherna.

Två mål av Forsberg

Nashvilles Filip Forsberg satte två mål i numerärt överläge när laget besegrade Montreal efter straffar. Hans första mål, till 1–1, kom när det återstod två sekunder av den första perioden. Sedan satte han 2–1 i början av den tredje perioden. Han har nu plockat poäng i sex matcher i rad. Montreals Joe Morrow såg till att matchen gick till förlängning när han kvitterade till 2–2 med mindre än en minut kvar.

Nashvilles Kyle Turris satte sedan den avgörande straffen inför en jublande hemmapublik.