Gustav Nyqvist (nummer 14) firrar med lagkamraterna i Detroit. Foto: TT

Två mål av Gustav Nyquist

Detroits Gustav Nyquist gjorde två mål och en assist när laget besegrade Winnipeg med 5–1 i NHL-ishockeyn.

– Vi behövde vinna en match, så det känns fantastiskt, säger Nyquist.

Detroit hade sju förluster i bagaget när de tog emot Winnipeg på hemmaplan.

Gustav Nyquist värmde upp med att passa fram till Justin Abdelkader, som inledde matchens målskytte, innan han själv drygade ut Detroits ledning till 2–0 i den första perioden. Niklas Kronwall noterades för assist.

Nyquists andra fullträff kom i den tredje perioden, sedan Jonathan Ericsson spelat fram pucken. När sedan ytterligare två puckar gick in bakom Connor Hellebuyck i Winnipeg-målet kunde hemmapubliken fira den efterlängtade segern.

– Jämfört med förra matchen, gjorde vi mycket färre misstag. Till och med när de sköt så höll vi dem på avstånd. Vi gjorde inte det den senaste matchen, säger Nyquist efter matchen till NHL:s sajt.

Lundqvist sjuk

Ondrej Pavelec ersatte Henrik Lundqvist i New York Rangers mål i mötet med Pittsburgh, sedan Lundqvist fått influensa.

Pavelec glänste i målet och gjorde 41 räddningar i matchen som slutade 4–3.

Rangers Jesper Fast kvitterade till 2–2 i mitten av den andra perioden, framspelad av Brady Skjei.

Pittsburghs Patric Hörnqvist kvitterade till 3–3 i numerärt överläge i början av den tredje perioden. Hörnqvist har gjort mål i sina fyra senaste matcher, sammanlagt elva mål den här säsongen. Han noterades också för en assist i matchen. Hörnqvist blev trots förlusten utsedd till en av matchens bästa spelare.

Pavel Buchnevich gjorde det avgörande målet och fixade Rangers sjätte vinst under lagets sju senaste matcher.