Adrian Kempe gjorde två mål mot Carolina. Foto: Bildbyrån

Två mål av Kempe räckte inte för Los Angeles

Uppdaterad
Publicerad

Två mål från Adrian Kempe räckte inte. Carolina besegrade Los Angeles med 5–4, sedan Los Angeles fått ett sent kvitteringsmål bortdömt.

– Jag är så klart besviken, säger Kempe.

Carolina tog ledningen fyra gånger. Fyra gånger kvitterade Los Angeles i NHL-mötet under natten mot söndagen.

– Vårt defensiva jobb var så klart inte det bästa, det måste vi täta till, säger Los Angeles-forwarden Adrian Kempe när han möter journalister efter matchen.

Till och med när Martin Necas gav Carolina ledningen för femte gången i matchen, med dryga halvminuten kvar, lyckades Los Angeles få till en kvittering bara några sekunder senare. Trodde man.

Efter videogranskning dömdes det bort då Los Angeles-centern Phillip Danault bedömdes ha haft otillåten kontakt med Carolinamålvakten Frederik Andersen i en situation strax innan.

Den danske målvakten hade en hel del att göra i tredje perioden, där han stod för 20 räddningar.

– Han hade en fantastisk tredje period. Jag menar, det var skillnaden i matchen. Vi gjorde ingenting, säger Carolinatränaren Rod Brind'Amour.

Kempe, matchens bästa spelare, stod för två av kvitteringsmålen. Det första, som innebar 2–2, kom tolv minuter in i första perioden. Anze Kopitar vann tekningen, som hamnade hos Alexander Edler, som skickade pucken mot mål. Många trodde att Edlers första mål i Los Angeles-tröjan var ett faktum, men det visade sig att Kempe som täckte framför målet styrde in pucken.

– Man vill ju alltid göra mål, speciellt när man ligger under. Jag försökte bara skjuta så mycket som möjligt, säger Kempe. I stället för att glädjas åt sitt första mål efter flytten från Vancouver kunde Edler däremot göra sin andra tvåpoängsmatch för säsongen, då han noterades för en assist även vid 1–1-målet. Med sina sex poäng har han näst flest av backarna i sin nya klubb.

”Suger så klart”

Kempes andra mål, det sjunde för säsongen, kom drygt halvvägs in i matchen, där han i numerärt underläge bröt en passning, och på egen hand åkte fram och överlistade Frederik Andersen i Carolinaburen.

– Även om vi förlorade hade vi ett bra tryck i tredje, vi hade många bra chanser, och fick ett–två mål. Just nu suger det så klart, men en del saker var väldigt bra som vi får ta med oss och annat får vi gå tillbaka och titta på och göra bättre nästa match, säger Kempe.

För Carolina var matchen den fjärde segern i rad.

– Jag tror att det alltid är en bra grej när du kan vinna, och samtidigt vet att du kan spela betydligt bättre, säger centern Sebastian Aho, som noterades för ett mål och en assist i matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.