Dallas John Klingberg i matchserien mot Calgary Foto: Bildbyrån

Två poäng för Klingberg när Dallas kvitterade

Den svenske backen John Klingberg stod för två målgivande passningar när Dallas kvitterade matchserien mot Calgary efter seger med 5-4.

Dallas Stars förlorade den första åttondelsfinalen mot Calgary Flames med 2-3.

Men nu är matchserien kvitterad till 1-1 i matcher efter att den svenske backen John Klingberg stått för två målgivande framspelningar.

Avgjorde i slutminuten

28-årige Klingberg assisterade först Alexander Radulovs kvitteringsmål 1-1 i den första perioden, för att sedan ligga bakom Miro Heiskanens 3-1 i den andra perioden.

Klingberg höll dock på att ställa till det för sitt Dallas. I slutperioden hade Dallas powerplay. Klingberg tappade då pucken på den offensiva blålinjen, varav Calgary kunde kontra och reducera till 3-4. Det gav Flames hoppet åter, vilket gjorde att laget också lyckades kvittera till fyra lika.

Det här var dock en match där Dallas var storleken större. För den storväxta backen Jamie Oleksiak stötte fram på Corey Perrys framspelning och stötte in segermålet 5-4 med blott 40 sekunder kvar av matchen. Ett mål som för övrigt Mattias Janmark fick en assist på.

Drömmål av Wennberg

Alexander Wennberg svarade för en riktig delikatess när han satte 3-1 för sitt Columbus mot Tampa Bay. Wennberg lade pucken mellan sina egna ben och lurade upp Kevin Shattenkirk på läktaren. Det står 1-1 i matchserien.