William Nylander efter ett av nattens två mål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Två svenska tvåmålsskyttar i målfesten

William Nylander och Rickard Rakell blev båda tvåmålsskyttar i mötet mellan Toronto och Anaheim. En match som Maple Leafs till sist gick vinnande ur med en seger som skrevs till 7-4.

Den första perioden slutade ”bara” 1-0 till Toronto, men i den andra brakade det loss rejält. Sex mål (3-3) fick publiken se och två av dem från svenska klubbor, William Nylander och Rickard Rakell.

I den tredje hade Toronto med sig en osäker 4-3-ledning, som redan efter två minuter kvitterades av Anaheim genom Rakell som målade på nytt. Men William Nylander skulle ändå få det sista ordet. Detta när han åter gav Toronto ledningen, bara 1,5 minut efter Rakells kvitteringsmål.

Ducks tredje raka förlust

Sent kom två nya blåvita mål och matchen slutade 4-3 till Toronto. Detta var Maple Leafs femte seger på de senaste sex matcherna.

Tyngre går det däremot för Anaheim som i och med nattens nederlag åkte på sin tredje raka förlust.

Se svenskarnas mål här.

McDavid fyramålsskytt

Edmontons stora stjärna Connor McDavid stod inte för ett, inte två, inte tre utan fyra mål när hans lag besegrade Tampa Bay i natt med 6-2. Han passade dessutom på att assistera till ett av de två målen som han själv inte stod för.