William Nylander blev stor matchvinnare för Toronto i natt. Foto: TT

Tvåmålsskytten William Nylander avgjorde mot Calgary

Uppdaterad
Publicerad

William Nylander blev matchhjälte när Calgary gästade Toronto i NHL-ishockeyn.

Först såg han till att mötet gick till förlängning, och väl där avgjorde han och Toronto vann med 2–1.

Det kanadensiska NHL-mötet var i stort en mållös historia, men inte utan tillfällen – Calgarys David Rittich räddade 37 puckar.

Men så, med tre och en halv minuter kvar av ordinarie speltid, kunde Calgarys Andrew Mangiapane ge laget ledningen efter en passning från Elias Lindholm.

Kort förlängning

Den 1–0-ledningen stod sig dock bara i två minuter, för med en och en halv till godo lyckades William Nylander peta in pucken bakom Rittich och matchen gick till förlängning.

Förlängningsperioden tog dock slut efter bara drygt en minut. Målskytt: William Nylander.

– Det var skönt att äntligen få in några mål, säger Nylander efter matchen.

”Bra tryck i benen”

Förra mötet med Calgary, tidigare i veckan, förlorade Toronto med 3–0 och Nylander har kritiserats för att inte ha gjort tillräckligt med mål under säsongen – hittills sju stycken.

– Under de senaste matcherna har han haft bra tryck i benen, han har skrinnat bra med pucken och det har varit som att han har väntat på att komma till skott, säger Torontotränaren Sheldon Keefe.

NHL

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

2 - 1

Calgary Flames logo

Calgary Flames

0-0, 0-0, 1-1, 1-0
Scotiabank Arena, Toronto

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.