Färjestads Michael Latta och Martin Johansson jublar. Foto: Bildbyrån

Tvåvägsspelarna förgyllde Färjestads kväll

Uppdaterad
Publicerad

Först hyllades Peter Nordström, en av Färjestadshistoriens bästa tvåvägsspelare.

Sedan klev två av dagens motsvarigheter in i handlingen.

Daniel Viksten och Martin Johansson visade vägen till tre poäng mot Frölunda, 4–1.

Lördagskvällen i Karlstad inleddes med en hyllning av en av Färjestads stora.

Peter Nordström, som tillsammans med Jörgen Jönsson och Pelle Prestberg bildade en av den svenska klubbishockeyns bästa kedjor genom tiderna, fick se sitt tröjnummer 19 hissas till taket i Löfbergs arena.

Nordström vann fem SM-guld på 14 säsonger i klubben och jobbade alltid lika hårt bakåt som framåt.

Därför var det passande att två av den nuvarande Färjestadsupplagans bästa tvåvägsspelare gjorde lagets två första mål i toppmötet med Frölunda.

Iskall väntan

Daniel Viksten tillbringar matcherna i fjärdeformationen men när han fick chansen framför mål i första bytet för kvällen agerade han som en iskall målskytt. 30-åringen väntade, väntade och väntade lite till och kunde sedan runda bortamålvakten Niklas Rubin och sätta 1–0.

Nästa Färjestadsmål gjorde tredjekedjans Martin Johansson, lagets bästa forward i plus/minus-statistiken (+6). Johansson var snabbare än Rubin från ena stolpen till den andra när pucken studsade i kortsargen och såg till att hemmalaget återtog kommandot i matchen, 2–1.

Ny serietrea

Victor Ejdsell och tjeckiske backen Vojtech Mozik, med sitt första SHL-mål, spädde på till 4–1 och Färjestad fick revansch för 2–8-förlusten och uttåget ur Champions Hockey League för en och en halv vecka sedan.

Frölunda kom till Karlstad som serieledare men fick i och med förlusten lämna över den positionen till Luleå. Samuel Fagemo gjorde lagets enda mål när han sköt 1–1 i powerplay.

Färjestad klättrade förbi Örebro och är ny trea i tabellen, en poäng bakom lördagens motståndare.

SHL

Färjestad BK logo

Färjestad BK

4 - 1

Frölunda HC logo

Frölunda HC

1-1, 2-0, 1-0
Löfbergs Arena, Karlstad
Publik: 8250

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.