Tyskland imponerade men föll mot USA

Uppdaterad
Publicerad

Tyskland imponerade inledningsvis mot USA, och tog med drygt tio minuter kvar av andra perioden ledningen med 3-2 mot giganten. Men USA skulle komma tillbaka, och vann till slut med 6-3 efter en stark avslutning.

Tyskland har en bra generation på gång. Med Moritz Seider, Dominik Bokk, Tim Stützle, John Peterka och Justin Schütz i spetsen skapade de rejäl oro i det topptippade amerikanska laget. Men det räckte inte. Trots två mål av Peterka och ett 3-2-mål av Rögle-forwarden Bokk efter halva matchen spelad kom USA tillbaka.

Efter två snabba mål var det återigen amerikansk ledning inför tredje perioden. Och där lyckades inte Tyskland ta sig tillbaka. För när de pressade på och chansade framåt öppnade det upp sig bakåt, och USA lyckades med snabba omställningar istället dra ifrån till 6-3.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet