Linus Ullmark kastar (målvakts)handskarna. Foto: Bildbyrån

Ullmark i slagsmål när Boston vann igen

Linus Ullmark var den stora snackisen efter Bostons vinst mot Florida med 6–2 i NHL-ishockeyns slutspel. Inte för sina många räddningar utan för slagsmålet han hamnade i.

Bostons svenske målvakt Linus UIlmark stoppade 41 skott när hans lag än en gång besegrade Florida och nu har matchboll och leder med 3–1 i matcher i den första slutspelsomgången.

Men de många räddningarna var inte det som diskuterades efter matchen. I stället var det råkurret UIlmark hamnade i med Floridas kände slagskämpe Matthew Tkachuk.

I slutet av tredje perioden, när Boston ledde med 5–2 och det återstod drygt tre minuter av matchen, hettade det till och flera spelare från båda lagen började veva mot varandra.

Ullmark hyllades av tränaren

Linus Ullmark höll sig till att börja med i utkanten av fajten men när Floridas Matthew Tkatchuk knuffade till honom tog svensken till nävarna.

Domarna försökte fösa bort Tkatchuk och stoppa Ullmark men den svenske succémålvakten var på krigsstigen och slängde först den ena och sedan den andra handsken på isen. Han lyckades dock inte ta sig förbi domaren och fram till Tkatchuk och det hela slutade med fem minuters utvisning för Ullmark som ersattes av Jeremy Swayman i målet.

Den femte matchen mellan lagen spelas i Boston natten mot torsdagen.