Unicef bryter samarbetet med Brynäs IF. Foto: Bildbyrån

Unicef bryter samarbetet med Brynäs – två spelare misstänks för våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Två Brynässpelare misstänks för våldtäkt.

Det bekräftar klubben i ett uttalande på lagets hemsida.

Nu bryter barnrättsorganisationen Unicef samarbetet med Brynäs.

”Unicef Sverige och Brynäs IF har i dag fattat ett gemensamt beslut om att tills vidare avbryta samarbetet. Parterna är överens om att inte kommentera beslutet närmare”, skriver SHL-klubben på sin hemsida.

I början av maj häktades en Brynässpelare i A-laget. Spelaren är på sannolika skäl misstänkt för misshandel och våldtäkt. Det är samma spelare som SVT Sport tidigare har rapporterat om, men då benämnt som ”SHL-spelare”.

Nu bekräftar klubben att ytterligare en spelare i laget misstänks för våldtäkt.

”Just nu sitter två av våra spelare anhållna misstänkta för brott som är totalt oförenliga med klubbens värdegrund och allt det vi står för som förening”, skriver klubben i ett uttalande på sin hemsida.

Klubben tar avstånd

Den andra spelaren ska ha överlämnat sig själv den 9 maj och sitter nu anhållen.

– Han greps klockan nio i morse och anhölls lite senare, sa polisens presstalesperson Robin Simonsson då till Sportbladet.

I uttalandet skriver Brynäs att klubben tar kraftigt avstånd från de brottsliga handlingarna och ber brottsoffren om ursäkt.

”Det har vi sett som en självklarhet och om våra handlingar och den senaste tidens tystnad från föreningen har skapat missuppfattning kring detta så ber vi om ursäkt för det. Framför allt till brottsoffren”, skriver klubben i uttalandet.

SVT Sport har varit i kontakt med Christina Kerpner, pressansvarig på Unicef, som vill inte ge några ytterligare kommentarer utan hänvisar till pressmeddelandet.

SVT Sport har sökt Brynäs för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.