• Viktigt meddelande:

    Det brinner kraftigt nordväst om Åbuamossen i Hässleholms kommun. Personer som bor i området bör förbereda sig på evakuering. Läs mer

Erik Karlsson trejdades bort från Ottawa och var ”i chock” på presskonferensen efter beskedet att han är klar för San Jose. Foto: TT BildVisa alla (4)
Visa alla (4)

Erik Karlsson tvingas lämna Ottawa – klar för San Jose

Publicerad

Erik Karlsson är klar för San Jose kommande säsong.
Därmed lämnar svensken Ottawa efter nio år i klubben.
– Jag är i chock. Jag trodde aldrig att dagen skulle komma då jag lämnar Ottawa. Jag ville inte lämna, men jag respekterar klubbens beslut, säger Karlsson på en presskonferens.

Under torsdagskvällen höll Erik Karlsson en presskonferens där han tog förväl av Ottawa.

– Jag talar direkt från hjärtat nu. Jag hade önskat att vi stod här under andra omständigheter. Det här är en väldigt känslosam och ledsam dag för mig och min familj. Jag vill först och främst tacka alla i hela Ottawas organisation, och inte minst Daniel Alfredsson som tog hand om mig när jag kom hit, säger Karlsson och fortsätter:

– Jag är i chock. Jag trodde aldrig att dagen skulle komma då jag lämnar Ottawa. Jag ville inte lämna, men jag respekterar klubbens beslut.

Lagkamrat med svensktrio

Karlsson säger dock att han är ser fram emot det nya NHL-äventyret.

– När jag väl kommer dit så kommer jag att vara väldigt taggad och motiverad.

Tidigare under torsdagen gick San Jose ut och bekräftade nyheten på sin hemsida.

– Det är extremt ovanligt att spelare av hans kaliber blir tillgängliga , säger general manager Doug Wilson till klubbens hemsida.

I och med trejden blir Erik Karlsson, som vunnit Norris Trophy två gånger, lagkamrat med svenska trion Tim Heed, Melker Karlsson och Marcus Sörensen.

Foto: Twitte

Den svenska stjärnbacken lämnar därmed Ottawa som han spelat för sedan säsongen 2009/10. 28-åringen, som varit kapten sedan 2014/15, hade ett år kvar på kontraktet med Ottawa.

Rykten har dock placerat Karlsson i andra klubbar under en tid på grund av ett bråk där svenskens fru Melinda anklagar Ottawaspelaren Mike Hoffmans flickvän Monika Caryk för mobbning. Melinda har vittnat om att Monika Caryk hotat och trakasserat paret.

I utbyte mot Karlsson får Ottawa Chris Tierney och Rudolfs Balcers, forwards, samt Dylan DeMelo, back, och junioren Josh Norris från San Jose.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer