Världsmästarna vann premiären mot USA

Finland vann premiären mot USA med 2-1 i en underhållande och svängig VM-match.

– Två lag med en mycket stark prestation, säger SVT:s expert Nils Ekman.

Matchen var en fartfylld historia med riktigt fin hockey emellanåt.  Bra målvaktsspel  från båda håll höll matchen mållös i första perioden. Det dröjde till sex minuter in i mittperioden innan första pucken hamnade i nätmaskorna. Atte Ohtamaa slog till efter ett fint finskt anfall -  ”Lejonens” första mål i turneringen.

Och det blev även 2-0 även om en amerikan var sist på pucken.  USA:s målvakt Calvin Petersen sparkade in pucken, men 2-0 bokfördes som Iiro Pakarinens mål.

USA:s reducering var ett snyggt mål. ”VM:s snyggaste mål hittills”, ropade SVT:s Nils Ekman.

Dallas Stars Jason Robertson tog ner en lång passning som var på väg mot icing på volley och tog sig sedan fram ett par skär innan han avlossade skottet mellan benen på den finländske målvakten.