Hilary Knight lyfter VM-bucklan för USA i Malmö 2015. Foto: TT Nyhetsbyrån

USA hotar med VM-bojkott

Uppdaterad
Publicerad

Det amerikanska damlandslaget i ishockey, som vunnit tre VM-turneringar i rad, hotar att dra sig ur VM-turneringen på hemmaplan som inleds om drygt två veckor. Orsaken: orättvisa villkor.

USA:s ishockeylandslag, med stjärnan Hilary Knight i spetsen, kräver att det amerikanska ishockeyförbundet tar tag i och gör framsteg i frågor som rättvisa löner och stöd till damverksamheten. Det skriver Expressen. Om det inte händer inom kort planerar det amerikanska laget att inte ställa upp i hemma-VM i Plymouth.

Hilary Knight skriver om situationen på Twitter och bifogar ett brev som förklarar det amerikanska lagets ställningstagande.

– Specifikt har vi bett om jämlikt stöd när det gäller ekonomisk kompensation, utveckling av ungdomslag, utrustning, rese- och hotellkostnader, mat, personal, transport, marknadsföring och publicitet, skriver Knight.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer