USA besegrade Ryssland i grinig match

Det svänger rejält i den andra gruppen i JVM. Efter gårdagens utskåpning av Kanada föll Ryssland mot USA i en grinig gruppfinal.

Avgörandet kom i den andra perioden när USA gjorde två mål på sex sekunder och kunde senare vinna med 3-1.

När två av världens mäktigaste länder ställdes mot varandra var det två lag som spände musklerna. Det var irriterat redan från start. Men det dröjde det till den andra halvan av matchen innan målen började komma.

Arthur Kaliyev och Nicholas Robertson gjorde varsitt mål för USA – med bara sex sekunders mellanrum.

JVM i ishockey

Ryssland, som krossade Kanada igår med siffrorna 6-0 hade svårt att få till det offensiva spelet och ju längre matchen led desto grinigare blev det på planen. I slutet på den andra perioden hettade det till så pass mycket att ryske Nikita Rtishev gjorde ett skallningsförsök mot svenskättlingen Oliver Wahlstrom.

Klipp: Se skallningsförsöket här

Arthur Kaliyev kunde senare göra 3-0, vilket blev spiken i kistan, även om Ryssland reducerade och ångade på för ytterligare ett mål utan någon utdelning.

USA kopplar greppet om gruppsegern och öppnar upp för grannlandet Kanada, som nu har chansen att hänga på i toppen. Fyran i gruppen ställs mot ettan i den andra gruppen, som just nu är Sverige.