Linköping vann den första semifinalsmatchen mot Modo med 2–0. Foto: Bildbyrån

Utvisningarna knäckte Modo

I spel fem mot fem var drabbningen mellan Linköping-Modo oerhört jämn. Det var utvisningarna som kom att bli avgörande när Linköping till sist vann den första semifinalsmatchen med 2–0.

– I fem mot fem tycker jag att vi var det bättre laget, säger Modos Erika Grahm till Hockeypuls.

Efter en jämn och tajt tillställning i Fjällräven Center kunde Linköping ändå gå segrande ur striden med 2–0.

Det var små marginaler som avgjorde. Trots att Modo skapade fler vassa chanser i anfallszon var det gästande Linköping som tillsist fick utdelning i powerplay och gjorde det viktiga första målet i mitten av den andra perioden. Lagkapten Emilia Ramboldt passsade Anna Rydberg bakom förlängda mållinjen och Rydberg, som stod helt ensam framför mål, kunde enkelt sätta dit pucken.

– Det var otroligt jämnt, det var två bra lag som möttes och det var små marginaler som avgjorde, men vi drog det längsta strået i dag, säger Linköpings ena målskytt Anna Rydberg till Hockeypuls.

– Jag är supernöjd att vi kunde nolla Modo på hemmaplan och sätta oss själva i förarsätet, säger Linköpingstränaren Madeleine Östling.

Modo jagade ivrigt kvittering där Kaitlyn Tougas i ett samarbete med Michela Cava var nära att spräcka nollan – men pucken ville inte in och Linköping hade fortsatt ledning inför den tredje perioden.

”Vi kan inte ta något för givet”

I den tredje perioden inledde hemmalaget betydligt mer optimistiskt men efter en utvisning från Celine Tedenby var Linköping återigen där.

Efter en fantastisk framspelning av schweiziskan Lara Stalder kunde Nicoline Söndergaard Jensen sätta 2–0 och trots att Modoklacken fortsatte att ånga på i arenan kunde inte hejaropen hjälpa hemmalaget till en seger.

– Vi ska träna nu och fortsätta att köra på. Det är en ny match på lördag som vi ser fram emot, säger Modos Erika Grahm.

Modo måste därmed vinna de kommande två matcherna på bortaplan för att ta sig till en SM-final.

– Vi kan inte ta något för givet utan det krävs ett hårt jobb från vår sida på lördag, avslutar Anna Rydberg.