Erik Källgren är klar för NHL-laget Toronto. Foto: Bildbyrån

Vändningen: Erik Källgren klar för Toronto

Uppdaterad
Publicerad

För två dagar sedan skrev han på för Frölunda. Nu är Erik Källgren klar för NHL-klubben Toronto.

– Det är klart att det inte är optimalt för oss, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till Göteborgs-Posten.

24-åringen ersatte skadade Viktor Fasth under slutspelets slutskede och spelade en viktig roll när man slog Rögle och säkrade SM-guldet, hans första i karriären. I slutspelet blev det tio matcher mellan stolparna och en räddningsprocent på 93,7.

Tidigare i veckan stod det klart att Källgren lämnar för SHL-rivalen Frölunda – men nu har guldmålvakten skrivit på för kanadensiska NHL-klubben Toronto i stället.

– Det är klart att det inte är optimalt för oss. Men jag har pratat med Erik och han har skött det på ett snyggt sätt. Sen förstår jag om man får ett erbjudande från NHL. Det är klart att jag fattar att det är intressant för honom. Så klart är tajmingen är tuff för vår sida, men samtidigt är vi glada för Erik, säger Fredrik Sjöström till GP.

Toronto skriver på sin hemsida att man skrivit ett tvåårskontrakt med Källgren, värt 750 000 dollar per år (cirka 6,2 miljoner kronor).

KLIPP: Källgren i tårar efter guldet: ”Utan dem hade jag aldrig stått här idag” (10 maj 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.