Match fick avbrytas – isen gick sönder

Uppdaterad
Publicerad

Det som skulle bli ett möte mellan regerande mästarna Luleå och sjundeplacerade Djurgården slutade i is-haveri.
Ismaskinen gick igenom isen efter första perioden och efter mycket trassel fick matchen till slut skjutas upp helt.

Luleå kom till hovet med tre raka segrar i bagaget, en senast på lördagen mot Linköping, och väntades ta en fjärde. Men efter en mållös förstaperiod fick inget av lagen chansen att klättra i tabellen.

Efter gårdagens konsert på Hovet var isen så pass svag att ismaskinen gick igenom den i periodpausen. Matchen sköts först upp en dryg timme men fick sedan avbrytas helt.

– Anledningen är att ismaskinen körde ner i betongen i periodpausen, de fick 1,5 timme på sig att laga isen, men tyvärr, säger domare Henric Lindgren till SVT Sport.

– När man kör ned hyveln i betongen försvinner 4 cm is, så det var bara bryta matchen.

Ett av alternativen som förbundet nu kan besluta är att spela fem perioder nästa gång Luleå ska möta Djurgården i Stockholm.

– Det är inte så bra. Det blir för långt för spelarna. Det bästa är väl om man kan ta de avslutande två perioderna först. Sedan vänta ett tag och spela nästa match, nästa gång Luleå kommer till Stockholm, tyckte SVT:s expert Maria Rooth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer