Victor Andrén blev matchhjälte för Växjö Lakers mot Bern. Foto: Bildbyrån.

Växjö till semifinal efter dramatik

Elias Pettersson och Robert Rosén skickade in puckarna. Victor Andrén stoppade dem åt andra hållet.

Växjö Lakers är klart för semifinal i CHL efter 4-2 mot Bern i en dramatisk returmatch.

– Nervös hinner man inte bli så sent i en match, säger Andrén till TV3 efter slutsignalen.

Efter 3-2 i Schweiz gjorde sig Växjö Lakers redo för returmatch på hemmaplan mot Bern – och perioden hade knappt dragit i gång när Andrew Calof satte 1-0.

I det läget hade Växjö utjämnat och om resultatet stod sig skulle matchen gå till förlängning, men hemmalaget nöjde sig inte, utan satte i en högre växel.

Trots kvittering av amerikanen Mark Arcobello gjorde Liam Reddox 2-1 för Växjö i början av andra perioden och sen klev två viktiga kuggar in i bilden.

Spännande hela vägen

Stortalangen på högersidan, Elias Pettersson, utökade till 3-1 och hans parhäst på andra kanten, Robert Rosén, satte fyran. Växjö visade återigen hur giftiga man är i powerplay.

Bern gav dock inte upp, utan plockade in pigga spelare för att tampas med tröttare motståndare. Med sex minuter kvar tryckte Arcobello in reduceringen och dramatikens vindar blåste in i Vida Arena.

Ända in i de sista skälvande sekunderna blev det spännande, där Bern för en kort stund spelade med sex man mot tre. Man lyckades dock inte överlista Viktor Andrén, som bjöd på strålande målvaktsspel.

”Fantastiskt att komma tillbaka”

Heroiska Växjö-spelare hjälpte Andrén att freda sitt mål, trots att Arcobello hade bud på sitt tredje, inte minst när han skickade i väg en retur i stolpen.

När slutsignalen ljöd hade hemmalaget ridit ur stormen, vunnit dubbelmötet och är därmed klart för semifinal med totalt 6-5.

– Vi möter ett bra lag, vilket vi visste innan matchen började, men det är fantastiskt att vi kan komma tillbaka efter underläge inför matchen, säger Andrén till TV3 efter slutsignalen och fortsätter:

– Nervös hinner man inte bli så sent i en match. Det gäller bara att fokusera på nästa puck och göra allt man kan för att se den.