Djurgården knäckte Växjö

Besvikelsen efter missade CHL-titeln skulle fungera som tändvätska för Växjö Lakers trodde de flesta. Men serieledaren åkte på en tung förlust när serietvåan Djurgården vann i Växjö med 3-1 ikväll.

– Vi är inte tillräckligt bra för att vinna, sa Sam Hallam i Växjö, som var rejält irriterad på domarnivån.

Växjö inledde annars klart bäst. Laget var puckförande och hade det mesta av spelet långt in i matchen. Djurgården hade svårt att komma till,men i mitten av andra växte stockholmarna in i matchen och jämnade ut spelet en aning. Och även om Växjö var närmare ett ledningsmål så var det gästerna som fick jubla.

Patrik Lundh kom fram på vänsterkanten efter en en snabb spelvändning satte 1-0 till Djurgården.

Repliken kom bara någon minut senare när Djurgården tappade pucken i anfallszon i spel 4 mot 4. Kanadensaren Brendan Shinnimin soloåkte över hela isen och avslutade perfekt. 1-1.

Djurgården tog åter ledningen , och det på ett märkligt sätt. Djurgården spelade 6 mot fem under en avvaktande utvisning och Mikael Ahlén försökte sig på att tråckla in pucken vid stolpen och lyckades sedan Viktor Andrén behandlat pucken som en hal tvål och fumlade in pucken.

Djurgården höjde sig

Efter målet höjde sig Djurgården..... och tog över allt mer.

Och när stockholmarna fick en chans i numerärt överläge med sju minuter kvar kom även 3-1-målet Niclas Bergfors smög in och bestämde sig för att skjuta mot mål istället för att passa.

Växjö tryckte på med massor av målchanser sista minuterna men Djurgården och Joacim Eriksson höll tätt.

– Grunden till mycket är ett bra spel i egen zon, sa Dif-målvakten till C More efter matchen.

Daniel Brodin gjorde ikväll sin första match för säsongen efter en lång knäskada och djurgårdaren var spelsugen när han fick komma in i andra perioden. Mycket skridskoåkning och pigga initiativ av Brodin redan i det första bytet han var inne på.

– Sjukt kul. Att få spela är det man älskar att göra, sa Brodin till C More.

Hallam: ”Otroligt låg nivå”

Efter matchen var Sam Hallam oerhört hård i sin kritik mot nivån domarteamet utan att egentligen gå in på exempel.

– Det är absolut inte att vi förlorar på grund av domaren, men nivån är otroligt låg. Det gäller kommunikation, bedömningar. Den ena vet jag inte ens om han visste att matchen pågick. Han blev påkörd till slut och då kanske han vaknade till, sa Växjö-tränaren till C More.

En av huvuddomarna, Mikael Andersson, förstod inte vad hallam syftade på när ha intevjuades om tränarens kritik.

– Det blir lite mer desperation sista 20 och då dyker situationer upp, någon eftersläng och tackling och några utvisningar som vi tar. Sen har vi förmodligen missat någon utvisning åt båda hållen men jag känner inte att det var någon orättvis utdelning från vår sida i alla fall, sa Andersson.