Färjestad slog Växjö i seriefinalen

Uppdaterad
Publicerad

Efter en urstark tredje period besegrade Färjestad serieledande Växjö med 4-2 på bortaplan.

Smålänningarnas segersvit stannar därmed på åtta raka segrar.

– Vi steppar upp det i sista och det är starkt att gå ut och vända underläge till seger i Växjö, säger Färjestads Martin Johansson till SVT Sport.

Det var en match med många vändningar när tabellettan Växjö tog emot tvåan Färjestad i en seriefinal inför 4529 åskådare i Vida arena.

I mitten av den första perioden öppnade Michael Lindqvist målskyttet för gästande Färjestad framspelad av Rasmus Asplund.

Svängigt möte

Den andra perioden var sedan hemmalagets och halvvägs in i den kvitterade Pontus Netterberg med ett skott upp i krysset från offensiv blå.

Växjö fick sedan utdelning på sin måljakt och efter Andrew Calofs mål alldeles i slutet av den andra perioden hade Växjö 2-1.

–Det är klart att det är jobbigt, men vi kan inte gräva ner oss utan måste gå ut och ta tag i taktpinnen lite mer igen som vi gjorde i första peridoen, sa Färjestads Johan Ryno till SVT Sport inför den tredje perioden.

Väl där svängde det igen där bortalaget först kvitterade till 2-2 genom Joakim Nygård.

När Martin Johansson med tio minuter kvar att spela fick in pucken till 2-3 bakom Viktor Fasth var det återigen hemmalagets tur att jaga.

Färjestad starka i tredje

Växjö lyckades dock inte forcera in en kvittering och Illari Melart skrev istället slutresultatet till 2-4 efter mål i öppen kasse.

– Vi steppar upp det i sista och det är starkt att gå ut och vända underläge till seger i Växjö. Vi har bättre fart i anfallspelet där vi går rakare på mål och skapar chanser, säger Martin Johansson till C More.

”Blek insats”

Spelarna i Växjö, som inför kvällens match hade åtta raka segrar i SHL, var inte lika nöjda efter slutsignalen.

– Det var en ganska blek insats från vår sida, måste jag säga. I alla fall i första och tredje där jag tycker att vi inte vi har någon energi, säger Robert Rosén till C More.

I och med segern har Färjestad nu två poäng upp till serieledande Växjö, som dock har en match mindre spelad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.